Anne de Kleijn 
Maatschappelijk werk, coaching en begeleiding

Running Therapie

Als marathonloper weet ik als geen ander hoe waardevol het is om zowel fysiek als mentaal in balans te zijn. Mijn eigen ervaringen hebben me geleerd dat beweging en verbinding met de natuur krachtige middelen zijn om uitdagingen het hoofd te bieden en een positieve mindset te ontwikkelen. 

Naast mijn passie voor hardlopen en het lopen van marathons, heb ik mezelf verder gespecialiseerd door een opleiding tot gecertificeerd runningtherapeut te volgen. Hierdoor kan ik niet alleen mijn eigen ervaringen en kennis gebruiken, maar ook andere hardlopers begeleiden en ondersteunen bij het verbeteren van hun looptechniek, het voorkomen van blessures en het ontwikkelen van mentale kracht.

Wat is running therapie?
Het doel van Running therapie is op een ontspannen manier hardlopen in de buitenlucht om je zo fysiek als mentaal beter te voelen. Hardlopen doet wat met je brein; meer energie komt het brein binnen en het stofje endorfine wordt aangemaakt. Je ervaart hierdoor meer positiviteit, wat je vervolgens in staat stelt om frisser na te denken, dingen in je leven aan te pakken en goed voor jezelf te zorgen. Daarnaast geeft het je meer ritme en structuur, leer je beter naar je lichaam te luisteren en krijg je er meer zelfvertrouwen van.

Voor wie is Running therapie bedoeld?

We weten dat bewegen gezond is en dat het ook een groot positief effect heeft op je brein. Running therapie kan helpen bij verschillende soorten klachten. Regelmatig hardlopen kan deze klachten verminderen. Dit doen we op een laagdrempelige ontspannen manier in de buitenlucht. Je hoeft niet sportief te zijn of aan een bepaald niveau te voldoen.  Je gaat ontdekken dat bewegen een prettig effect heeft op je lijf en je mentale gezondheid. Je kunt Running Therapie ook volgen wanneer je nog nooit hebt hardgelopen. 

Ervaar jij een van deze klachten? Dan is running therapie misschien iets voor jou:

  • Slaapproblemen
  • Veel piekeren
  • Somberheid/depressie
  • Angsten en paniekgevoelens
  • Long Covid klachten
  • Vermoeidheid/Burnout
  • Onzeker/slecht zelfbeeld
  • Overgewicht
  • Autisme, ADD of ADHD
  • Overgangsfase
  • Emotioneel herstel
  • Re-integratie / herstel na ziekte
  • Niet lekker in je vel zitten


Runningtherapie mogelijkheden:
Je kunt kiezen uit drie verschillende manieren van hulpverlening, zodat jij de therapie kunt volgen die het beste bij jouw situatie en voorkeuren past.

  • Individuele Runningtherapie
    Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding? In de individuele sessies krijg je één-op-één aandacht, afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen. Naast het fysieke aspect van runningtherapie, krijg je de ruimte om je mentale problemen uitgebreid te bespreken. Dit biedt de mogelijkheid om je gevoelens, stress of andere belemmerende gedachten in een vertrouwelijke setting te verkennen. Het combineren van hardlopen met het verwerken van mentale uitdagingen zorgt voor een krachtige synergie, waardoor je zowel fysiek als mentaal sterker wordt. Het voordeel van deze aanpak is dat we gericht kunnen werken aan jouw persoonlijke situatie, en je ontvangt gerichte begeleiding die specifiek is afgestemd op jouw unieke proces van herstel.

Voordelen:

  • Gratis online 24/7 communicatie via WhatsApp.
  • Op maat gemaakt hardloopschema + mentaal coachingsplan voor thuis.
  • 1-op-1 begeleiding, persoonlijk afgestemd op de klant.
  • Mogelijkheid voor extra steun en advies tussen sessies.


  • Groepstherapie 
    Voel je je sterker in een groepssetting? Dan is groepsrunningtherapie wellicht iets voor jou. In een veilige en ondersteunende groep werken we samen aan het verbeteren van je conditie, het doorbreken van belemmerende patronen en het versterken van je mentale veerkracht. Deel ervaringen, ontvang steun en groei samen met anderen.

Voordelen:

  • Groepssessies voor extra motivatie en steun.
  • Gratis online 24/7 communicatie via Whatsapp
  • Op maat gemaakt hardloopschema + mentaal coachingsplan.
  • Goedkopere optie dan individuele sessies.


  • Online hulpverlening
    Liever zelfstandig aan de slag met online coaching? Via videobellen en app contact krijg je de ondersteuning die je nodig hebt, terwijl je jouw hardlooptrainingen en persoonlijke ontwikkeling op je eigen tempo voortzet. Deze flexibele optie maakt het mogelijk om je therapie in te passen in je drukke schema. Houd er echter rekening mee dat online coaching discipline vraagt: je moet zelf de regie nemen over je hardlooptrainingen. Daarnaast heb ik geen zicht op de manier waarop je hardloopt, wat betekent dat ik je minder direct kan corrigeren. Dit kan voor sommige mensen een uitdaging zijn, maar voor anderen biedt het juist de ruimte om in hun eigen tempo te werken. Wij zorgen voor de juiste begeleiding en ondersteuning om je te helpen gemotiveerd te blijven en je doelen te behalen.

Voordelen:

  • Professionele hulpverlening op afstand
  • Flexibel en laagdrempelig.
  • Betaalbare optie voor klanten die liever online werken en zelf genoeg motivatie hebben om aan de slag te gaan



Nieuwsgierig? Voor meer informatie of advies:

Stuur een mailtje naar runningtherapie@annedekleijn.nl of een appje via onderstaande button!






Meest gestelde vragen

Ik heb geen conditie, kan ik toch meedoen?

Of je nu beginner bent of al een basis conditie hebt, Running Therapie is voor iedereen. Elke week bouwen we langzaam op, waardoor je conditie omhoog gaat. Zelfs wanneer je nog nooit hebt hardlopen, kun je deelnemen. 

Hoelang duurt 1 sessie?

Een sessie duurt ongeveer 45-60 minuten, incl. warming up en cooling down. De trainingen vinden plaats in gemeente land van Cuijk. We lopen zoveel mogelijk in de natuur. Plaats en tijd bepalen we in overleg.

Wordt Running therapie vergoed?

De kosten voor RunningTherapie worden door sommige ziektekostenverzekeraars gedeeltelijk vergoed als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Ook sommige werkgevers vergoeden Running Therapie.

Vanuit het werk
Wanneer u (deels) arbeidsongeschikt bent, is het mogelijk dat uw werkgever bereid is de kosten te vergoeden. Running Therapie kan als onderdeel worden ingezet van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) of een re-integratietraject. De kans is groot dat uw werkgever de kosten volledig of gedeeltelijk vergoed. Of ga een gesprek aan met de Arbodienst van het bedrijf. In het kader van Wet Verbetering Poortwachter werkt een bedrijf na overleg met de bedrijfsarts vaak graag mee. Werkt u nog wel maar ervaart u stress gerelateerde klachten, informeer bij uw werkgever of u Running Therapie kunt volgen ter preventie.

Vanuit een eigen bedrijf

De kosten van Running Therapie kunt u mogelijk opvoeren als aftrekpost onder “ondernemerskosten”.  Vraag ernaar bij uw belastingadviseur of administratiekantoor.

Vanuit het UWV/ de Gemeente:
Bent u op dit moment werkeloos en ontvangt u een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie (UWV) naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van uw herstel en re-integratietraject. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

 
 
 
 
E-mailen
Info
LinkedIn